Сумын Ерөнхий боловсролын сургууль 2 дугаар улиралд шинэ сургуульдаа ороод үдийн хоол хөтөлбөрөө өөрсдөа хэрэгжүүлж эхэллээ. Үдийн хоолонд:
-Агшаасан холимог будаа
-Амталсан улаан сүмстэй мах
-Өргөст хэмхний хачир
-Гадил жимсний хачир
-Элгэн тараг гэсэн иж бүрдэл хоолоор үйлчилж байна.
Сурагчид маань үдийн хоолноос өдөрт шаардагдах нийт илчлэг, аминдэм, эрдэс бодисын 35-40% ийг авах ёстой байдаг ба өнөөдрийн иж бүрдэл хоолоор А,С амин дэм, Fe,Ca (төмөр,кальци), илчлэгийн хэмжээг 100% хангаж байна.